Feestelijke opening: Van Kruimeltje tot Ketelbinkie

Van 20 november 2021 14:00 tot 20 november 2021 15:30

Feest! Op zaterdag 20 november opent Marja van Katendrecht de expositie Van Kruimeltje tot Ketelbinkie: Rotterdamse jeugdboeken 1900-1965

Update 19 november: het Shantykoor zal niet fysiek aanwezig zijn bij de opening, ook Marja van Katendrecht heeft afgezegd vanwege corona. We zullen er toch alles aan doen om een de expositie op een bescheiden maar feestelijke manier te openen!

Hoe zag het Rotterdam van Pietje Bell en Kruimeltje eruit? Van het leven op straat en het zware en slecht betaalde werk in de havens tot religie en de positie van vrouwen: 140 écht Rotterdamse jeugdboeken geven een uiteenlopend beeld van het leven in de Maasstad gedurende de eerste helft van de 20e eeuw.

Randprogramma

Rondom de expositie is een uitgebreid randprogramma, zoals tours die gegeven worden door de vier studievrienden zelf, mini-colleges en voorleesactiviteiten. Bekijk hier het complete programma.

• Locatie: Centrale hal, Hoogstraat 110
  • Toegang: gratis

Bibliotheek Rotterdam volgt de geldende coronamaatregelen. Kijk hier voor meer informatie.

Zaterdag 20 november 2021

Tijdvak