Podcasttalkshow Chicks and the City: “Vroeger was alles beter!”

Van 18 december 2021 13:00 tot 18 december 2021 14:00

De meiden van Chicks And The City maken in het kader van de expositie Van Kruimeltje tot Ketelbinkie: Rotterdamse jeugdboeken 1900-1965 een speciale podcast aflevering waarin jong en oud samen met elkaar in gesprek gaan over diverse thema’s uit de expositie.

Hoe zit het bijvoorbeeld met de emancipatie van vrouwen? En was er vroeger meer sprake van armoede in de stad of juist minder? Uiteraard wordt er ook antwoord gegeven op de grote vraag: Was vroeger alles beter? Zij gaan hierover in gesprek met Joyce Keasberry, een 80-jarig fotomodel.

Ben je benieuwd? Kijk en luister dan live mee op zaterdag 18 december om 13:00 uur naar de podcast opname van Chicks And The City in de hal van de Centrale Bibliotheek.

Joyce Keasberry

Joyce is voor de meiden van Chicks and the City geen onbekende. Muza heeft Joyce al eerder mogen interviewen voor een aflevering van Chicks on Screen. Waar zij te zien was op een aantal foto’s in de Kunsthal met de tentoonstelling Youthquake. Wat is de relatie tussen schoonheid en ouder worden? En bestaat er zoiets als ‘eeuwige jeugd? Bekijk de Chicks On Screen aflevering hier terug.

Over Chicks And The City

In 2004 bedacht mediamaker Natasja Morales het concept Chicks and the City (CATC): meidenradioals participatieproject in Rotterdam. Nu, 17 jaar later, is CATC een breed mediaplatform. Op verschillende manieren en in diverse media - live en online – worden items gemaakt, content gerealiseerd en activiteiten georganiseerd. Vóór en dóór meiden en iedereen die geïnteresseerd is in deze belevingswereld. De meiden van CATC werken aan talkshows, podcasts, social media, YouTube& TV series, livestreams, mediaworkshops en educatieve events.
CATC is een talentontwikkelingstraject waarbij meiden in de leeftijd 15-25 jaar uit de haarvaten vande stad al doende leren. Dit podcast event is samengesteld en wordt georganiseerd door de jonge meiden van CATC, begeleid door onze young professionals.

Bibliotheek Rotterdam volgt de geldende coronamaatregelen. Kijk hier voor meer informatie.

Zaterdag 18 december 2021

Tijdvak