Theaterprogramma | Brieven van Erasmus: de complete correspondentie

Van 29 oktober 2021 16:30 tot 29 oktober 2021 18:00

Na vijftien jaar hard werken door een team van vertalers is de correspondentie van Erasmus in een Nederlandse vertaling compleet. De voltooiing van de reeks wordt op deze middag feestelijk gevierd in het Bibliotheektheater. Er zijn lezingen en optredens van auteur Jet Steinz en spoken word artiest Elten Kiene.

De 21 delen met daarin 3.141 brieven zijn uitgegeven door het Rotterdamse uitgevershuis Ad. Donker. De correspondentie is een van de grootste en meest interessante briefwisselingen uit de wereldliteratuur. Niet alleen voor wie zich interesseert voor de Renaissance en het Humanisme is de correspondentie een boeiende verzameling, maar ook voor geïnteresseerden in politiek. Bovendien is ‘Vriendschap’ een terugkerend thema in de brieven van Erasmus.

• Locatie: Bibliotheektheater, Hoogstraat 110
  • Toegang: gratis
  • Aanmelden: verplicht via Eventbrite

Voor toegang tot het Bibliotheektheater is een coronatoegangsbewijs en geldig identiteitsbewijs verplicht. Kijk hier voor meer informatie.

Vrijdag 29 oktober 2021

Tijdvak