Ontmoet Schrijvers Online met o.a. Adriaan van Dis

Van 24 juni 2021 19:30 tot 24 juni 2021 21:00

Schrijver Elfie Tromp gaat live vanuit het Bibliotheektheater in gesprek met Adriaan van Dis, Simone Atangana Bekono en Maxime Garcia Diaz.

Bereid je voor op een heerlijke literaire avond, thuis vanaf je eigen bank! Schrijver Elfie Tromp gaat live vanuit het Bibliotheektheater in gesprek met niemand minder dan Adriaan van Dis, Simone Atangana Bekono en Maxime Garcia Diaz. Er wordt voorgedragen en via de chat kan je jouw vragen stellen aan een van de schrijvers.

Over de schrijvers
Adriaan van Dis heeft sinds zijn debuut ‘Nathan Sid’ uit 1983 tientallen boeken geschreven en vele prijzen gewonnen. Hij beoefent vele genres en waagt zich regelmatig aan iets nieuws. Zijn laatste roman ‘KliFi’ is hier een voorbeeld van: klimaatfictie kun je het noemen, maar het is moeilijk dit boek in een genre onder te brengen en dat is ook helemaal niet nodig.

Simone Atangana Bekono werd dit jaar met haar debuutroman ‘Confrontaties’ genomineerd voor de Libris Literatuur Prijs. De zestienjarige Salomé zit in jeugddetentie vanwege een mishandeling.
Zij probeert zich te handhaven in de instelling en kijkt terug op haar jonge leven. Het verhaal is rauw en is met veel vaart geschreven.

Maxime Garcia Diaz is een jonge dichter. Ze studeerde cultural analysis aan de Universiteit van Amsterdam en won in 2019 het NK Poetry Slam. In 2020 kwam haar chapbook ‘Artificielle’ uit bij het label Marktcorruptie, over Marie-Antoinette, Disneyland en het baby-faced simulacrum. Binnenkort verschijnt haar debuutbundel ‘Het is warm in de hivemind’.

Deze literaire avond wordt mogelijk gemaakt door Probiblio en de volgende tien bibliotheken: Amstelland, Boekenberg, Oostland, IJmond-Noord, Theek5, Rotterdam, Zuidkennemerland, Katwijk, Aan den IJssel en Aanzet.

Toegang online
Ontmoet Schrijvers Online is thuis via een livestream te volgen. Registreer je via Eventbrite. Er zijn geen kosten aan deelname verbonden, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Je krijgt minimaal een half uur voor aanvang de livestreamlink via e-mail toegestuurd.

Toegang Bibliotheektheater
Natuurlijk volgen wij de coronamaatregelen van het kabinet. Tussen de zitplekken is 1,5 m afstand. Waar je kunt plaatsnemen is aangegeven. Daarnaast is er desinfectiemateriaal en zorgen wij voor een goed geventileerde ruimte. Kom alsjeblieft niet naar de bibliotheek als jij of je kinderen klachten hebben. Klik hier voor informatie over de coronamaatregelen die bij ons gelden. Omdat het aantal plaatsen beperkt is, moet je van tevoren een plekje reserveren. Zo kunnen we jouw veiligheid en die van andere bezoekers garanderen. Kom je uit één huishouden? Alleen dan kan je meer dan 1 kaartje bestellen.

• Locatie: Online of Bibliotheektheater, Hoogstraat 110
  • Toegang: Registreer je voor de livestream of om een plekje te reserveren
  • Tickets: via Eventbrite

Donderdag 24 juni 2021