Bibliotheekcollege | Floating Office Rotterdam

Van 18 juni 2021 16:00 tot 18 juni 2021 17:00

In de Rijnhaven wordt gebouwd aan een bijzonder project; een drijvend kantoorgebouw zonder stroomnet dat CO2-neutraal is en zelfs ruimte biedt aan een zwembad. The Floating Office Rotterdam (FOR) ontworpen door Powerhouse Company is bestemd voor het Global Center on Adaptation, een wereldwijd kenniscentrum uit Rotterdam dat landen, organisaties en bedrijven ondersteunt met kennis en advies op het gebied van klimaatverandering. FOR zal drijven - in plaats van overstromen als het waterpeil stijgt - en is zelfvoorzienend dankzij zonne-energie en een warmtewisselingssysteem dat gebruik maakt van het water in de Rijnhaven. De constructie is van hout en kan gemakkelijk worden gedemonteerd en hergebruikt. Naast de kantoren beschikt FOR ook over openbare voorzieningen: een restaurant met een groot buitenterras met als bijzondere toevoeging een drijvend zwembad in de Maas. Albert Takashi Richters, architect bij Powerhouse Company, vertelt je in dit Bibliotheekcollege alles over dit buitengewone bouwwerk.

Over Powerhouse Company
Powerhouse Company is een bekroond architectenbureau gevestigd in Rotterdam. Opgericht in 2005, is het uitgegroeid tot een multidisciplinair kantoor van ongeveer 100 professionals, met studio's in Beijing, Oslo en München. Powerhouse Company is o.a. winnaar van de Dutch Design Award, de Maaskantprijs en de AM / NAI Award.

Rotterdam Architectuur Maand
Dit Bibliotheekcollege is onderdeel van de Rotterdam Architectuurmaand dat van 20 mei t/m 20 juni plaatsvindt. De RA Maand viert de stad, belicht de kwaliteit en innovatiekracht van architectuur en verkent de toekomst. Kijk hier voor meer informatie en het actuele programma.

Toegang
Dit Bibliotheekcollege is thuis via een livestream te volgen. Registreer je via Eventbrite voor een gratis livestream-ticket of bepaal zelf hoeveel je wilt doneren voor je ticket. Je krijgt minimaal een half uur voor aanvang de livestreamlink via e-mail toegestuurd.

• Locatie: Online
  • Toegang: Registreer je voor de livestream