GEANNULEERD Erasmus Experience

Een interactieve expositie voor jong (vanaf 10 jaar) en oud!

De naam Erasmus heb je vast vaker gehoord. Maar wie is het? Desiderius Erasmus is een wereldberoemde Rotterdammer. Zijn boeken hebben onze wereld veranderd. Ze hebben grote invloed gehad op de vrije samenleving waarin wij nu leven. En ook al leefde Erasmus 500 jaar geleden zijn ideeën zijn nog steeds actueel.

In deze interactieve expositie ontdek je waar Erasmus over schreef en geef jij je mening. Mag iedereen altijd alles zeggen? Is ruzie echt altijd slecht? Kun je met humor alles bespreekbaar maken? Hoe meer vragen je stelt, des te beter kun je je mening vormen. Breng jouw gedachtegoed in kaart. Je zult zien dat jouw vragen helemaal niet zo veel verschillen van de vragen waarmee Erasmus zich 500 jaar geleden bezighield. En één ding is zeker: je zult er scherper door gaan denken.

Voor de stad Rotterdam beheert de bibliotheek een erfgoedcollectie van ongeveer 30.000 werken. Hiervan zijn zo’n 5.000 werken van, door en over Erasmus. Deze werken vormen de basis van de Erasmus Experience.

De Erasmus Experience is tweetalig (Nederlands en Engels) en dus ook geschikt voor internationaal publiek.

Woensdag 01 januari 2020 / Donderdag 31 december

Cultuur