Erasmus Experience

Nu de coronamaatregelen wat zijn versoepeld kunnen we langzaamaan weer beginnen met activiteiten. Natuurlijk hanteren wij de maatregelen van het RIVM en houden we 1,5 m afstand. De zitplekken zijn aangegeven in de bibliotheek. Daarnaast zorgen wij voor desinfectie en een goed geventileerde ruimte. Kom alsjeblieft niet naar de bibliotheek als je klachten hebt. Klik hier voor informatie over de veiligheidsmaatregelen die worden getroffen.

De naam Erasmus heb je vast vaker gehoord. Maar wie is het? Desiderius Erasmus is een wereldberoemde Rotterdammer. Zijn boeken hebben onze wereld veranderd. Ze hebben grote invloed gehad op de vrije samenleving waarin wij nu leven. En ook al leefde Erasmus 500 jaar geleden zijn ideeën zijn nog steeds actueel.

In deze interactieve expositie ontdek je waar Erasmus over schreef en geef jij je mening. Mag iedereen altijd alles zeggen? Is ruzie echt altijd slecht? Kun je met humor alles bespreekbaar maken? Hoe meer vragen je stelt, des te beter kun je je mening vormen. Breng jouw gedachtegoed in kaart. Je zult zien dat jouw vragen helemaal niet zo veel verschillen van de vragen waarmee Erasmus zich 500 jaar geleden bezighield. En één ding is zeker: je zult er scherper door gaan denken.

Voor de stad Rotterdam beheert de bibliotheek een erfgoedcollectie van ongeveer 30.000 werken. Hiervan zijn zo’n 5.000 werken van, door en over Erasmus. Deze werken vormen de basis van de Erasmus Experience.

• Toegang: gratis
  • Plaats:  Centrale Bibliotgheek, derde etage
  • Openingstijden: ma 13.00 - 17.00 uur, di-za 10.00 - 17.00 uur
  • Meer informatie: erasmushoudtjescherp.nl

De Erasmus Experience is tweetalig (Nederlands en Engels) en dus ook geschikt voor internationaal publiek.

Zaterdag 01 augustus 2020 / Donderdag 31 december

Cultuur