Online Kidscollege: Oorlog en bevrijding (9+)

Van 02 mei 2021 11:00 tot 02 mei 2021 12:15

Waarover werd er eigenlijk gevochten in de Eerste en Tweede Wereldoorlog? Hoe heeft de bevolking van Rotterdam de Tweede Wereldoorlog doorstaan en door wie zijn ze bevrijd? Een speciaal kidscollege over oorlog en bevrijding, met aandacht voor gebeurtenissen in Rotterdam.

77 jaar geleden werd zuidelijk Nederland bevrijd. Een jaar later bereikten de bevrijders ook Rotterdam. Vele burgers en soldaten waren blij dat de Tweede Wereldoorlog voorbij was. Maar waarom voerde men oorlog? Wat was de aanleiding? En wat had dat met de Eerste Wereldoorlog te maken? Op de Vredeskaart zie je dat Europa er voor die tijd heel anders uitzag.

Natuurlijk besteden we veel aandacht aan Rotterdam. Wie waren het slachtoffer van het bombardement op 14 mei 1940? Hoe hebben de Rotterdammers zich verzet en hoe kwamen ze aan wapens? Wat kon je doen als er Duitse soldaten in je huis of je school werden geplaatst? Wie waren de helden van die tijd? Hoe heeft de bevolking van Rotterdam de oorlog doorstaan en door wie zijn zij uiteindelijk bevrijd?

Een inhoudelijke kinderlezing over de Eerste - en de Tweede Wereldoorlog met aandacht voor gebeurtenissen in Rotterdam. De inhoud van dit kidscollege is speciaal afgestemd op kinderen vanaf 9 jaar. Voor jongere kinderen is het niet geschikt. Het college wordt gegeven door Sandra van Dam van Curiosityworld

Online
Vanwege de corona maatregelen is dit kidscollege online via Zoom. De link krijg je in de week voor het kidscollege toegestuurd per mail.

  • Locatie: Online
  • Tickets: € 5,00 leden/ € 7,50 niet leden (1 kaartje per huishouden)
  • Aanmelden: via de button

Datum

Zondag 02 mei 2021

Tijdvak

Van 11:00 tot 12:15

Locatie

Onderwerp

Jeugd

Bestellen

Bestel tickets

© 2019 - Bibliotheek Rotterdam

Voer uw gebruikersnaam / pasnummer en wachtwoord in.