Op reis langs de planeten (7-12 jaar)

Van 23 december 2020 14:00 tot 23 december 2020 15:00

Wij wonen op de aarde. Maar de aarde is niet alleen. Er draaien nog zeven andere planeten om de zon. Die lijken totaal niet op de aarde. Op de ene planeet is het enorm heet; op een andere planeet is het juist heel koud. De ene planeet is gigantisch groot, de andere juist heel klein. En terwijl de aarde maar één maan heeft, hebben sommige andere planeten er meer dan zestig! Govert Schilling neemt je mee op een reis langs alle planeten in het zonnestelsel. Als je zijn verhaal hebt gehoord, weet je meer over de planeten dan de meeste andere mensen! Aan het eind kun je meedoen aan de grote Planetenquiz en een boek winnen van Govert Schilling!

Over Govert Schilling
Van jongs af aan is Govert gefascineerd door het heelal. Hij schrijft over sterrenkunde en ruimteonderzoek voor kranten en tijdschriften, hij vertel erover in lezingen en af en toe op radio en tv. Hij heeft er inmiddels tientallen boeken over geschreven, die o.a. vertaald zijn in het Engels, Duits en Chinees. Voor kinderen schreef hij o.a. Hadden de Grieken al raketten, De kosmos en ik , Op reis door ruimte en tijd en Tussen de sterren.

Voor zijn werk op het gebied van de sterrenkunde ontving Govert diverse prijzen en onderscheidingen, waaronder de Simon Stevin-kijker van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde KNVWS (1989, samen met astronaut Wubbo Ockels) en de Eureka-oeuvreprijs van de Nederlandse organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek NWO (2002). In 2007 werd planetoïde (10986) Govert naar hem genoemd door de Internationale Astronomische Unie.

Zie ook:
Website http://www.allesoversterrenkunde.nl
Facebook https://www.facebook.com/govert.schilling
Twitter http://www.twitter.com/govertschilling 

 

Vanwege de coronamaatregelen is deze workshop alleen toegankelijk voor kinderen.

  • Locatie: Filmzaal 4e etage
  • Toegang: €5,- leden / €7,50 niet leden
  • Tickets: aan de balie of via de button

Datum

Woensdag 23 december 2020

Tijdvak

Van 14:00 tot 15:00

Locatie

Onderwerp

Jeugd

Bestellen

Bestel tickets

© 2019 - Bibliotheek Rotterdam

Voer uw gebruikersnaam / pasnummer en wachtwoord in.