Bibliotheekcollege: Forum Rotterdam

Van 29 januari 2021 16:00 tot 29 januari 2021 17:00

In dit online Bibliotheekcollege neemt Judith Gussenhoven, auteur van het boek Forum Rotterdam. Non Stop Stad, je mee naar een markante plek in de Rotterdamse binnenstad. Verwacht lokale geschiedenis op zijn best.

In de afgelopen twee eeuwen is het gedeelte rondom Forum Rotterdam door menselijk ingrijpen ingrijpend veranderd. Vroeger was hier het Coolziekenhuis gevestigd. Nadat de oorlog littekens sloeg in de binnenstad, staat dit deel nu volledig in teken van de commercie. Met behulp van drie ‘diepteboringen’ uit 1851, 1941 en 2014, word je meegezogen in de geschiedenis van dit stukje rusteloos Rotterdam.

Judith Gussenhoven helpt met History Now bedrijven om hun geschiedenis levend te houden. Zij maakt geschiedenis toegankelijk en bruikbaar door er op basis van gedegen onderzoek relevante verhalen over te vertellen.

Dit Bibliotheekcollege is alleen online te volgen. Registreer je via Eventbrite voor een gratis livestream-ticket of bepaal zelf hoeveel je wilt doneren voor je ticket. Je krijgt minimaal een uur voor aanvang de livestreamlink via e-mail toegestuurd.

• Locatie: Online
  • Toegang: Gratis of doneer voor de livestream
  • Tickets: Reserveren via Eventbrite

Foto: Het Nieuwe Ziekenhuis op een prent uit ca. 1858.

Vrijdag 29 januari 2021

Tijdvak