Rotterdam Art Week: Opening Dialogues

Van 06 februari 2021 14:00 tot 06 februari 2021 16:00

Tijdens dit online programma en podcast van Margin (Art & Media) gaat een panel van verschillende gasten met elkaar in gesprek over de Rotterdam Art Week en actuele maatschappelijke thema’s.

Gast: Nelson Carrilho
Host: Shahaila Winklaar

Nelson Carrilho maakt bronzen sculpturen.
De speelse, figuratieve vormen van zijn beelden zijn vaak gebaseerd op traditionele Afrikaanse en Caribische elementen. Zijn kijk op kunst is bepaald door zijn afkomst, gecombineerd met het feit dat hij al jaren in Nederland woont. Vanuit beide invloeden ontwikkelt hij nieuwe concepten in een persoonlijke en unieke stijl.

Gast: Het Nieuwe Instituut
14.30-15.00 uur
Host: Nora Kastein

Zij ontwikkelen momenteel een nieuwe lesmethode waarin kinderen hun eigen beeldarchief samenstellen. Dit weerspiegelt o.a. hun identiteit, de samenleving en de tijd waarin we leven. Hoe inclusief zijn onze archieven eigenlijk en waarom is deze nieuwe lesmethode zo belangrijk?

Gast: Selma Ozkan
15.00 -15.30 uur
Host: Nora Kastein

Als lid van verschillende vrouwenbeweging stimuleert en adviseert ze vrouwen om/hoe zelfstandig ondernemer te worden. Ze heeft een keten van kinderopvangcentra in Nederland (o.a. in Rotterdam) en werkte aan projecten in Suriname en Saba om te assisteren met het opzetten van kinderopvangcentra. We interviewen haar o.a. over haar visie en beleid van hoe kinderopvang bijdraagt aan actief burgerschap. Zo brengt ze kinderen bijvoorbeeld al op jonge leeftijd in contact met andere culturen door verschillende (religieuze) feesten in de opvang te vieren.

Gast: Misja Immink
Host: Shahaila Winklaar

Als Rotterdamse kunstenaar verzorgt Misja al jaren gelukswandelingen, met name voor ouderen. Je kunt hem ook kennen van zijn 'roeptoeter concerten', zijn geluks verzekering en andere sociale kunstprojecten. Hij staat met beide benen in de maatschappij. Shahaila Winklaar bevraagd hem over zijn projecten en zijn visie op het kunstenaarsschap.

Kijk op www.margin-am.nl/od voor meer informatie over het programma. Bekijk bovendien de expositie die van 11 januari t/m 11 februari 2021 online is te zien is. Dit programma is onderdeel van de Rotterdam Art Week.

Het programma is via onderstaande link op Facebook te volgen.

• Locatie: Online
  • Toegang: Livestream via Facebook