Rotterdam Art Week: Opening Dialogues

Van 04 februari 2021 14:00 tot 04 februari 2021 16:00

Tijdens dit online programma en podcast van Margin (Art & Media) gaat een panel van verschillende gasten met elkaar in gesprek over de Rotterdam Art Week en actuele maatschappelijke thema’s.

Gast: GL Raadslid Simion Blom
Host: Nora Kastein

Nederland heeft nog geen museum waarin de slavenhandel centraal. Simion is een van de initiatiefnemers om dit museum te realiseren. We bevragen hem over waarom het zo lang duurt voordat dit museum er komt, waarom het zo belangrijk is en wat het zou moeten vertellen.

Gast: Hadassah Emmerich
Host: Nora Kastein

Haar werk is sensueel, overvloedig, erotisch, bevat vrouwelijke lichaamsdelen en wordt o.a. door het kleurgebruik ook geassocieerd met het 'exotische'. Met haar werk stimuleert ze een vrije beleving van vrouwen met hun eigen lichaam. Behalve kunst maken vind ze het belangrijk om met haar visie ook deel te nemen aan de maatschappij. Ziet zij zichzelf als een feminist? Welke reacties maakte zij los met haar werk? Wat verteld zij over haar gebruik van ritme, vorm en kleur.

Gast: Rosaly Deij
Host: Mila Pekob

Rosaly won met haar klas de regionale prijs voor het UNICEF kinderrechten filmfestival.
Waar ging hun film over. Waarom zou er meer kinderen geluisterd moeten worden? Wat vinden zij ervan hoe volwassenen de wetten bepalen?

Gast: Nancy Siblini
Host Simion Blom

Nancy Siblini is een activiste. Een transvrouw in een azc en strijd voor een betere positie van asielzoekers.

Gasten: Raki Ap
Host Simion Blom

"Van politieke vluchteling naar impactvolle wereldverbeteraar" is hoe zijn levensgang beschreven wordt. In het interview komen de volgende onderwerpen ter sprake: Mensenrechtensituatie in AZC voor LHBTI asielzoekers en klimaatverandering en wat dat betekent voor verschillende groepen mondiaal.

Kijk op www.margin-am.nl/od voor meer informatie over het programma. Bekijk bovendien de expositie die van 11 januari t/m 11 februari 2021 online is te zien is. Dit programma is onderdeel van de Rotterdam Art Week.

Het programma is via onderstaande link op Facebook te volgen.

• Locatie: Online
  • Toegang: Livestream via Facebook