Breakin' Rotterdam: The 80 & 90’s

Van 28 februari 2021 15:00 tot 28 februari 2021 16:15

Rotterdam heeft een rijke geschiedenis als het gaat om breakdance. Al in 1979 kwam Rotterdam voor het eerst in aanraking met breaking. Zo komen niet alleen wereldkampioen Paolo Nunes en Menno van Gorp uit Rotterdam, maar hebben ook het wereldbekende event IBE en het Hiphophuis hier hun oorsprong.

In Breakin' Rotterdam kijken we terug op 40 jaar Rotterdamse breakdance. Elk decennium vertegenwoordigt een generatie met unieke moves, oefenplekken en boegbeelden.

Op zondag 28 februari zoomen we in op de jaren 1980-2000 met liveoptredens, muziek en iconen uit de Rotterdamse Breakdance-scene. Zo maken Quardin en ClassofChris een performance waarin breaking en spoken word worden gecombineerd. Ook gaan we in gesprek met iconen uit de Rotterdamse Breakscene. Natuurlijk kun je ook de Breakin’ expositie bezoeken.

Er zijn een beperkt aantal zitplaatsen beschikbaar. Een kaartje kost €2,50. Registreer je via Eventbrite voor een gratis livestream-ticket of bepaal zelf hoeveel je wilt doneren voor je ticket.

Lees deze informatie vóór je bezoek aan het Bibliotheektheater even goed door.

• Locatie: Bibliotheektheater en online
  • Toegang: €2,50. Of registreer je voor de livestream.
  • Tickets: via Eventbrite

Zondag 28 februari 2021