Bibliotheekcollege: Bevlogen Bestuurders, achter de schermen van het stadhuis

Van 23 april 2021 16:00 tot 23 april 2021 17:00

Dit Bibliotheekcollege stond eerder ingepland op 18 december 2020, maar is vanwege de lockdown verplaatst naar 23 april 2021. Neem tijdens deze lezing een kijkje achter de schermen van het Rotterdamse stadhuis en blik terug op veertig jaar collegegeschiedenis.

Het is 100 jaar geleden dat de raadzaal in het stadhuis voor het eerst in gebruik is genomen door de gemeenteraad. Niet iedereen is het gegund een kijkje te nemen achter de schermen van het Rotterdamse stadhuis. Hoe de Rotterdamse burgemeesters en wethouders met elkaar omgingen blijft voor de meeste mensen verborgen.

Sjef van de Poel heeft in 2017 en 2018, in opdracht van de gemeente, bijna alle nog levende oud-burgemeesters en oud-wethouders van Rotterdam tot het jaar 2006 geïnterviewd over hun bestuurlijke ervaringen. In zijn verschenen boek Bevlogen bestuurders (2019) blikt hij terug op deze interviews. Het gaat om niet minder dan veertig jaar ‘collegegeschiedenis’ van Rotterdam. Vier decennia, waarin de geïnterviewde ambtsdragers zich zonder uitzondering hebben laten zien als ‘bevlogen bestuurders’. In zijn lezing neemt Sjef van de Poel je mee op een boeiende tocht achter de schermen van het Rotterdamse stadhuis.

Let op, er zijn een beperkt aantal zitplaatsen beschikbaar. Deze zijn vanaf 1 april 2021 reserveren. Het Bibliotheekcollege is ook via livestream te volgen. Registreer je via Eventbrite voor een gratis livestream-ticket of bepaal zelf hoeveel je wilt doneren voor je ticket. Voor de livestream kan je je nu al registreren.

Lees deze informatie vóór je bezoek aan het Bibliotheektheater even goed door.

• Locatie: Bibliotheektheater
  • Toegang: Gratis of registreer je voor de livestream