Breakin' Rotterdam: Expositie over 40 jaar Rotterdamse breakdance

Van 22 november 2020 10:00 tot 10 januari 2021 17:00

Dompel je onder in de geschiedenis van de Rotterdamse breakdance en kijk in deze expo naar 40 jaar vastgelegde moves, oefenplekken en boegbeelden.

Rotterdam heeft een rijke geschiedenis als het gaat om breakdance. Al in 1979 kwam de stad voor het eerst in aanraking met breaking. Zo komen niet alleen wereldkampioenen Paolo Nunes en Menno van Gorp uit Rotterdam, maar hebben ook het wereldbekende event IBE en het Hiphophuis hier hun oorsprong.

In de expositie Breakin' Rotterdam kijken we terug op 40 jaar Rotterdamse breakdance. Elk decennium vertegenwoordigt een generatie met unieke moves, oefenplekken en boegbeelden. Aan de hand van foto’s, video’s, materialen en verhalen gaan we terug in de tijd. Gedurende de expositieperiode worden er verschillende events georganiseerd in het Bibliotheektheater. Houd www.digitup.nl/breakin in de gaten voor updates over Breakin’ Rotterdam!

• Locatie: Jongerenvloer, 1e verdieping
  • Toegang: gratis