Jeugdtheater: De vriendelijke draak (4+)

Van 31 oktober 2020 11:00 tot 31 oktober 2020 11:45

Teun denkt dat hij alles weet van draken. Ze zijn bloeddorstig, gemeen en niet te vertrouwen. Maar eigenlijk heeft Teun nog nooit een echte draak gezien. Dan wordt het dorp Zozaai opgeschrikt door zo’n monster. Tenminste… hoorde Teun het nou goed?

Was de draak aan het rijmen? Ook de draak is van slag. Iedereen is bang of wil bang zijn, omdat alle draken gemeen horen zijn. Maar hij is toch niet gemeen? En juist een vriendelijke draak? Als Trees zich ermee bemoeit is het hek van de dam. Teun denkt na. Is een vlinder zonder vleugels nog steeds een vlinder. En is een slang zonder staart nog steeds een slang? Of een schaap zonder wol, kan dat? Je hebt geen vleugels, geen tanden en geen vuur. Wat ben je nou voor een draak? Je bent een draak van niks!

Over het gezelschap

De vriendelijke draak maakte Mark Haayema in 2012 bij Theater Gnaffel. Vervolgens verscheen ook het gelijknamige boek van zijn hand, welke inmiddels zijn derde druk heeft beleefd. Het verhaal is ook gespeeld met de muzikale begeleiding van het Residentieorkest en een koperkwintet van het Nederlands Philharmonisch Orkest.

Onderdeel van: De Rotterdamse Poppentheaterdagen

Ontdek de enorme diversiteit op het gebied van poppen- en objecttheater. In twee van de meest sfeervolle theaters van Rotterdam spelen beeldend theatermakers voorstellingen voor jong én oud. Ontdek hoe poppen binnen een handomdraai tot leven komen: dat is pure magie! Meer informatie? Kijk op www.theatertkapelletje.nl.

• Locatie: Bibliotheektheater
  • Toegang: bibliotheekleden €7,50, niet-leden €10,-
  • Tickets: aan de balie of via de button

Zaterdag 31 oktober 2020