ONLINE: Ontmoet Esther Gerritsen

Van 02 juli 2020 19:30 tot 02 juli 2020 20:30

Ontmoet Esther Gerritsen, schrijver van De Trooster online!

Vanwege de coronamaatregelen kunnen schrijvers momenteel niet meer fysiek een bibliotheek bezoeken om voor te lezen, geïnterviewd te worden en met hun lezers in gesprek te gaan. In deze tijd is online de ontmoeting opzoeken en het gesprek aangaan een mooi alternatief. Samen met zes andere bibliotheken maken we een serie online interviews met schrijvers in de vorm van een webinar onder de naam: Ontmoet Schrijvers Online.

Deze week: Esther Gerritsen

Esther Gerritsen vertelt in De trooster het verhaal van Jacob, conciërge in een klooster, die een nieuwe gast onder zijn hoede krijgt. Hoewel hij probeert zich terughoudend op te stellen, verliest hij zich in de aandacht die hij krijgt. Op haarscherpe wijze wordt deze relatie ontleed. Zoals Trouw schrijft: ‘Gerritsen palmt je in met haar observaties, dat talent om het menselijk streven en tobben in het onderlinge contact oh-zo precies weer te geven. […] Zo helder soms dat het raakt aan een openbaring.’ Alek Dabrowski gaat daarover met haar in gesprek.

Gerritsen debuteerde met een verhalenbundel waarna zes succesvolle romans volgden. Elke volgende roman oogstte weer meer lof. Met De troosterwerd ze ook genomineerd voor de Libris Literatuurprijs. De jury was eensgezind: 'in deze roman laat ze zien hoe ver haar talent reikt en dat is ver.'

Ontmoet Schrijvers Online vindt tot 2 juli iedere donderdag plaats van 19.30 tot 20.30 uur.

Donderdag 02 juli 2020

Vanaf 19:30