Filosofie en levenskunst: Vrijheid als vorm van levenskunst

Van 27 september 2020 14:00 tot 27 september 2020 16:00

We dagen je uit om mee- én tegen te denken, om in gesprek te gaan en vooral nieuwsgierig te zijn naar de ander. Verwacht bij dit programma een pakkende inleiding, een open gesprek en creatieve schrijf en foto-opdrachten in een kleine groep.

Deze week: Vrijheid als vorm van levenskunst

Een belangrijk kenmerk van levenskunst is vrijheid. Bestaat de vrije keuze? Wat is vrijheid eigenlijk?  Doen wat je zelf wilt? Volgens filosoof John Stuart Mill kende elke tijd haar eigen vrijheid. In deze workshop gaan we in op verschillende vormen van vrijheid en wat ze voor ons betekenen.

Nadenken over de belangrijkste onderwerpen uit je dagelijkse leven: werk, vriendschap, liefde. De Filosofiegroep Rotterdam en Bibliotheek Rotterdam bieden een interactief workshopprogramma levenskunst en filosofie. Elke editie is los te volgen.

Deze serie wordt mogelijk gemaakt door de Erasmus Experience.

• Locatie: Erasmus Experience (3e etage), Hoogstraat 110
  • Toegang: € 7,50 (leden)/ € 10,00 (niet leden)
  • Aanmelden: via de button of aan de balie

Zondag 27 september 2020