GEANNULEERD YA-avond ‘De wrede prins’

Van 26 maart 2020 19:00 tot 26 maart 2020 21:00

The Queen Of Geek (Rosanna) organiseert samen met uitgeverij De Boekerij een YA-avond waarbij het boek ‘De Wrede Prins’ wordt besproken.

'De Wrede Prins' is de nieuwe serie van internationale bestsellerauteur Holly Black, van wie er wereldwijd al miljoenen boeken over de toonbank gingen. Wil je in gesprek over dit boek? Kom dan naar de Centrale Bibliotheek. Om 18.30 uur is de inloop en om 19.00 uur start het programma. Er zijn stands aanwezig waar je verschillende spulletjes kunt kopen. Om 19.00 bespreken wij het boek. Daarna is er een quiz waar je onder andere een e-reader kunt winnen! Iedereen gaat naar huis met een goodiebag van uitgeverij De Boekerij.

Over de serie 'De Wrede prins'

Toen Jude zeven was, kwam er een vreemde man langs: een man met gekke kleren, puntige oren en een donderstem. Voor Jude wist wat er gebeurde, haalde hij een zwaard tevoorschijn en vermoordde daarmee haar ouders. Jude en haar zusjes moesten met hem mee, ver weg naar het elfenland Elfhame.

Tien jaar later is Jude een opstandige jonge vrouw. Ze heeft het zwaar in Elfhame: ze wordt gediscrimineerd om haar menselijke afkomst en soms zelfs bedreigd. De arrogante prins Cardan is het ergst van allemaal, dus waarom krijgt ze het altijd zo warm als hij in de buurt is? Het tij keert als Jude door Cardans broer, kroonprins Dain, wordt ingeschakeld als spion. Naarmate haar spionnentraining vordert, krijgt ze meer zelfvertrouwen en maakt ze nieuwe vrienden. Eindelijk lijkt ze haar plek te hebben gevonden. Maar in Elfhame is niets wat het lijkt, en wie hoog vliegt, kan diep vallen…

De pers over De wrede prins

‘Wat je als lezer ook zoekt – hartkloppingen veroorzakende spanning, dodelijke romance, intrige of morele complexiteit – dit boek heeft het allemaal.’ Booklist

‘De koningin van de duistere fantasy. Holly Blacks razendspannende boek vol intrige en magie is onmisbaar voor de fans van Sarah J. Maas.’ Buzzfeed UK

‘Er zijn veel verhalen over elfen, maar geen zoals deze. Complexe, genuanceerde personages, onderliggende sensualiteit en een fantastische schrijfstijl werken samen om de lezer volledig voor zich te winnen.’ The Guardian.

• Locatie: Jongerenvloer (eerste etage)
  • Toegang: €5

Donderdag 26 maart 2020