Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 115007 niet laden

ONLINE Bibliotheekcollege | De wederopbouw: Toerisme in de stad

Van 05 juni 2020 16:00 tot 30 september 2020 17:00

Tegen de achtergrond van het bombardement en de wederopbouw vertelt Paul Groenendijk, van Platform Wederopbouw Rotterdam, over de ontwikkeling van het toerisme in Rotterdam.

Met het Eurovisie Songfestival in het verschiet vertelt Paul Groenendijk van Platform Wederopbouw Rotterdam over de ontwikkeling van het toerisme in Rotterdam sinds het bombardement en de wederopbouw van de stad. Over het ramptoerisme, de wederopbouwbusritten, de manifestaties Ahoy', Energie 55 en C70. Bovendien is het precies 60 jaar geleden dat de Euromast tijdens de Floriade van 1960 is geopend. Rotterdam probeert al sinds de wederopbouw toeristen te trekken met nieuwe gebouwen, winkels, Diergaarde Blijdorp, Spido en evenementen en festivals. Tijdens dit bibliotheekcollege neemt Paul Groenendijk je mee in een toeristische trip van verleden naar heden. Beeld: Stadsarchief Rotterdam.

Kijk hier het online bibliotheekcollege terug!

Vrijdag 05 juni 2020 / Woensdag 30 september

Vanaf 16:00