Tentoonstelling: Rotterdamse archeologie

Van 13 januari 2020 12:00 tot 22 februari 2020 16:00

Ontdek hoe Rotterdam er vroeger uitzag. Bekijk de archeologische vondsten en kunstwerken die Martin Valkhoff hierbij maakte.

In de bibliotheek zijn schilderijen te zien die Martin Valkhoff maakte, nadat hij een archeologische vondst had gekregen. Bij de vondst bedacht hij zelf een verhaal. Van één moment in het verhaal maakte hij een schilderij.

Je kunt niet alles weten: wat weten we wel zeker? Wat heeft de tekenaar moeten verzinnen? Met deze vragen kunnen kinderen zelf aan de slag. Dit doen zij tijdens Taal voor jou op woensdagmiddagen (14:30 - 15:30 uur) en Slimme biebkids op donderdagmiddagen (16:00 - 17:00 uur) in januari en februari. Doet jouw kind ook mee?

Martin Valkhoff werkt als archeologisch tekenaar bij Archeologie Rotterdam en maakt prachtige tekeningen en aquarellen gebaseerd op informatie van onder andere opgravingen in de stad. Kijk mee hoe Rotterdam er in de middeleeuwen uit heeft gezien en ontdek welke vondsten er in de afbeeldingen ‘figureren’. Je kunt de vondsten ook bekijken in de vitrine die bij de kunstwerken staat.

• Toegang: gratis

Maandag 13 januari 2020 / Zaterdag 22 februari