De sprong naar Linux OS

Van 17 januari 2020 10:00 tot 17 januari 2020 16:00

Ontdek de kracht van Linux! Een open source besturingssysteem met meer vrijheid en privacy dan Windows en MacOS.

Heb je gewoon een computer nodig die doet wat het moet doen? Ben je klaar met de hardware-software upgradecyclus van sommige bedrijven? Is je computer de laatste tijd op magische wijze vertraagd of helemaal gestopt met werken, hoewel er technisch gezien niets mis mee is? Maak je je zorgen over virussen of ransomware? Als je op een van de bovenstaande vragen ja hebt geantwoord, is Linux misschien iets voor jou.

Zoals je misschien al weet stopt Microsoft op 14 januari 2020 met de veiligheidsupdates voor Windows 7. Als je dan nog veilig gebruik wilt maken van Windows zal je moeten upgraden naar een recentere versie. Nog meer reden dus om de kracht van alternatieve software zoals Linux te ontdekken. Wat ook nog eens helemaal gratis is!

Om jou te inspireren en verder op weg te helpen kan je op vrijdag 17 januari 2020 van 10:00 tot 16:00 bij de bibliotheek terecht om meer te leren over Linux. Je mag ook je eigen laptop met windows 7 meenemen om er dan, onder begeleiding, Linux op te installeren.

Toegang: Gratis
Locatie: Maakplaats010, 1e etage
Aanmelden: Niet nodig

Deze sessie wordt aangeboden in samenwerking met Linux Presentation Day.

Vrijdag 17 januari 2020

Digitaal