Lezing: Slim koken zonder verspilling

Van 01 februari 2020 15:00 tot 01 februari 2020 16:30

Waarom gooien we met z’n allen zoveel eten weg? Zonde voor de planeet, maar vooral: wat had je daar allemaal nog voor lekkers van kunnen maken? Karin Luiten is culinair journalist en kookboekenschrijfster, bekend van dagblad ‘Trouw’ en van haar succesvolle kookboeken ‘Zonder pakjes en zakjes’.

In deze lezing gaat Karin uitgebreid laten zien hoe je thuis verspilling tegen kunt gaan, want juist met wat je allemaal nog in huis hebt, zet je de heerlijkste maaltijden op tafel. Lekker en gezond, want met veel aandacht voor groente. En dat noemen we: slim koken zonder pakjes of zakjes, want die heb je er helemaal niet voor nodig. Maar wat dan wél? Allerlei praktische tips passeren de revue. Wat moet je altijd op voorraad hebben? Welke kruiden en specerijen zijn handig? Hoe kun je kliekjes opleuken tot een volwaardige nieuwe maaltijd? Maar natuurlijk ook: hoe zit het precies met houdbaarheid en voedselveiligheid? Het belooft een vrolijke, interactieve middag te worden vol nieuwe ideeën en inspiratie.

Na afloop zal Karin uiteraard boeken signeren. Ook zal boekhandel Van Rietschoten aanwezig zijn, voor wie ter plekke een boek wil aanschaffen.

• Toegang: €4,00 voor leden, €5,00 voor niet-leden
  • Locatie: Islemunda Herenwaard 15 Rotterdam
  • Tickets: aan de balie in de bibliotheek of via de button

Zaterdag 01 februari 2020