• Onderwijs
  • Terugkijken Webinar Letter voor letter, boek na boek

Op 16 september was het zo ver: onze eerste coronaproof Webinar. Meer dan 300 leerkrachten en leesbevorderaars uit het hele land (en België) hebben het live kunnen volgen. Voor wie het gemist heeft of het nog eens terug wil kijken is hier nog tot 14 oktober de Webinar te downloaden.

Namens de Bibliotheek Rotterdam, Bibliotheek Den Haag en de Koninklijke Bibliotheek veel kijkplezier!

Spreker 1: Charlotte Dematons

Charlotte Dematons maakte een boek over letters, zonder woorden maar met veel verhalen waar het plezier van afspat: Alfabet. Tijdens deze Webinar geeft zij ons een kijkje in het ontstaan van dit bijzondere boek en hoe je dit boek in de groep kunt gebruiken.

Spreker 2: Meester Sander

Meester Sander is zelf kleutermeester en weet als geen ander hoe je leren leuker en actiever kan maken met de inzet van ICT. Op zijn website staan enorm veel blogs en filmpjes met tips. Zeker komt ook de link met leesbevordering aan bod. Hier vind je een link naar zijn presentatie in Prezi.

Spreker 3: Roos Visser

Roos Visser van Bibliotheek Den Haag maakt filmpjes voor Lezen nou! Dat doet ze met veel humor en kennis van zaken. Zij zorgt dat jouw boekenkennis weer helemaal op peil is om het nieuwe schooljaar goed te beginnen.

fotocredits: Chris van Houts