BR IKBIEB Q6 BANNER WEB 1200x260 totmn18e

Aanwinsten in de collectie

• Citotoets oefenen met Junior Einstein

Met je bibliotheekabonnement oefen je helemaal gratis voor de Citotoets via Junior Einstein. Je vindt daar onder andere oefeneningen voor rekenen en begrijpend lezen. Superhandig!

• Peuterpret!: De Boekeling (2+)

Iedere laatste woensdag van de maand staat er een leuke peutervoorstelling op het programma in het Bibliotheektheater. Op woensdag 27 maart is dat: Boekeling (2+). Ben je erbij? Meer info en tickets

Bekijk hier de complete agenda

• Zaalverhuur

Op zoek naar een locatie om te vergaderen, presentaties te houden of een symposium te organiseren? In de Centrale Bibliotheek verhuren wij verschillende zalen. Interesse of vragen? Wij denken graag mee!

• Volg ons

Volg ons op Twitter, Facebook, Instagram, onze blog óf meld je aan voor onze maandelijkse digitale nieuwsbrief!Op ons YouTube-kanaal plaatsen we regelmatig filmpjes van gastvloggers en terugblikken van evenementen.

Droomt een kind in Rotterdam

Wie droomt er in de winter niet van sneeuw en ijs? En wie hoopt er niet dat in het nieuwe jaar al z'n wensen uit zullen komen? Het laatste stadsgedicht van 2011 was dan ook bestemd voor... iedereen! Het gedicht Droomt een kind in Rotterdam is op een ansichtkaart gedrukt en gratis in de stad verspreid. Ook hingen verspreid in de stad posters met het gedicht.

Afgemeten

Iedere week zijn meer dan 2800 Rotterdamse gezinnen afhankelijk van de Voedselbank. Zij leven onder de armoedegrens en zijn nauwelijks in staat om een maaltijd op tafel te zetten. Speciaal voor hen schreef Perquin het gedicht Afgemeten. Het gedicht werd gedrukt op 12.000 tassen en verspreid door bakkerijketen Klootwijk. In november 2011 overhandigde Ester het eerste exemplaar van een tas met daarop haar gedicht aan Clara Sies, directeur van de Voedselbank. De Stadsdichter riep hiermee bovendien op de Voedselbank te steunen onder het motto 'Heeft u ook de buik vol van woorden? Stel dan daden!'.

Gaandeweg

Gaandeweg schreef Ester speciaal voor de reiziger, groots te lezen op Centraal Station Rotterdam. Het gedicht hing in juni in twintig posterlijsten op het station en werd later aangebracht op de buitengevel. Voor de internationale reizigers werd het ook in het Engels vertaald.

Kussen in het donker

Weet je wat jij moet doen? Je moet me Kussen in het donker. Zo begon het stadsgedicht dat Ester Naomi Perquin schreef speciaal voor jongeren. Het werd aangebracht onderop het viaduct aan de Pieter de Hooghweg. Het gedicht maakt deel uit van een kunstwerk dat ontworpen is door kunstenaar Edo Rath en vormgegeven door grafisch ontwerpster Angeliek Vermonden. Het viaductkunstwerk is een particulier initiatief om de kade van de Coolhaven te verfraaien. In juli 2011 werden gedicht en kunstwerk feestelijk onthuld.

Om zelf te proberen

Mei 2011 verscheen ter gelegenheid van Bevrijdingsdag de Bevrijdingsfestival programmakrant. Ester Naomi Perquin schreef speciaal voor jongeren het beklemmende gedicht Om zelf te proberen. In een oplage van ruim 20.000 exemplaren werd de krant gratis verspreid. In Rotterdam werden de Parklaan en omgeving omgetoverd tot één groot bevrijdingsfestivalterrein waar (inter)nationale artiesten hun opwachting maakten.

Vicks

Op 6 december 2010 werd in Diergaarde Blijdorp voor het eerst in veertien jaar een ijsbeertje geboren: Vicks. Een heuglijke gebeurtenis. Na drie maanden groeien in het donkere kraamhol ging de kleine ijsbeer in maart voor het eerst naar buiten. Ester schreef het gedicht Vicks over dat bijzondere moment. Het gedicht was in Blijdorp te lezen op grote posters en werd aan bezoekers van Blijdorp en Rotterdamse bibliotheken op ansichtkaart meegegeven.

bannerEE

Bibliotheek aan Huis

Bestel nu tickets

• 24 Maa

Boekenweek 2019: Simone van der Vlugt (GEANNULEERD)

Het is weer tijd voor de Boekenweek! Van 23 t/m 31 maart zet Bibliotheek Rotterdam verschillende moedige vrouwen in de spotlights. In vestiging Ommoord komt thrillerschrijfsters Simone van der Vlugt op bezoek. In een interview met Jet Sol vertelt zij alles over haar werk, beantwoordt ze vragen uit het publiek en signeert ze haar boeken.

Van 14:30 tot 16:00 Ommoord

• 25 Maa

Boekenweek 2019: Annegreet van Bergen

Het is weer tijd voor de Boekenweek! Van 23 t/m 31 maart zet Bibliotheek Rotterdam verschillende moedige vrouwen in de spotlights. In vestiging Hoek van Holland komt bestsellerauteur Annegreet van Bergen op bezoek. Ze geeft deze avond een lezing over haar nieuwste boek ‘Het goede leven’, het vervolg op het succesvolle ‘Gouden jaren'.

Van 20:00 tot 21:45 Hoek van Holland

• 26 Maa

Boekenweek 2019: Wanda Reisel

Het is weer tijd voor de Boekenweek! Van 23 t/m 31 maart zet Bibliotheek Rotterdam verschillende moedige vrouwen in de spotlights. In vestiging Schiebroek komt auteur Wanda Reisel op bezoek. In een interview met Jeroen Rozendaal vertelt zij alles over haar nieuwste boek 'Adam'.

Van 20:00 tot 21:45 Schiebroek

• Meer activiteiten