• Jeugd

  Leuk dat je onze jeugdpagina bezoekt! Hier lees je wat je kunt vinden én doen in de bibliotheek. In het bijzonder natuurlijk op onze Jeugdafdeling. In de agenda zie je wat er te doen is. Ook voor informatie over werkstukken, computers of kinderfeestjes, zit je hier goed. En zoek je een bepaald boek? Kijk dan eens in onze catalogus.

 • Jeugdtheater in de meivakantie

  IIn de meivakantie zijn er drie leuke kindervoorstellingen in het Bibliotheektheater! Zo kun je Beertje Blom opvrolijken als hij verdrietig gaat slapen, beleef je bij Papierazzi een betoverend sprookje van papier en zit je bij Jan de Tovenaarsleerling op het puntje van je stoel. 

  Bestel snel tickets!

   

 • Voorleeshalfuurtjes

  Voorlezen is leuk, voorgelezen worden nog leuker! Elke woensdag kun je om 14.00 uur in de Centrale en om 14.30 uur in Alexanderpolder, IJsselmonde, Lombardijen, Nesselande, Overschie, Delfshaven en Ommoord terecht voor een mooi verhaal tijdens het Voorleeshalfuurtje. In Lombardijen ben je elke vrijdag om 15.30 uur welkom bij het Voorleeskwartiertje voor peuters. Toegang is gratis!

 • Spreekbeurt of werkstuk

  Spreekbeurt of werkstuk maken? Bij ons ben je aan het juiste adres! Over bijna alles kun je informatie vinden: dolfijnen, Marokko, voetbal, mode... Nog geen onderwerp? We helpen je graag. Hierbij alvast wat tips voor leuke onderwerpen. Niet gevonden wat je zoekt? Kijk dan eens in onze catalogus of op Jeugdbieb.

 • Computers in de bieb

  Als je lid bent van de bibliotheek kun je gratis onze computers gebruiken. Hierop kun je je huiswerk maken, internetten of door middel van leuke spelletjes oefenen met rekenen of taal. Om in te loggen heb je je bibliotheekpas en je geboortedatum nodig. Lukt het niet? Vraag onze medewerkers om hulp. We helpen je graag!

 • Moeilijk lezen

  Heb je moeite met lezen? Dat komt vaker voor dan je denkt. Speciaal voor jou is er het Makkelijk Lezen Plein in de Centrale Bibliotheek. Hier zijn speciale (luister)boeken, dvd's en cd-roms die het lezen voor jou makkelijker maken. Ook hebben we informatie voor je ouders en leerkrachten. En... het is ook nog eens heel erg leuk!

Bereslimme Boeken zijn digitale prentenboeken voor kinderen van 3 tot 7 jaar die bijdragen aan de taalontwikkeling.

Kinderboekenweekfeest 2014

Het Kinderboekenweekfeest op 5 oktober 2014 in de Centrale Bibliotheek was een groot feest! Met vele schrijvers, waaronder Chris Haughton, muziek, dans en workshops.

Meer video's

Stem nu!

Wat is er te doen?

 1. Jeugdtheater: Beertje Blom (2+)

  Beertje Blom is verdrietig in slaap gevallen en dat is niet leuk. Hoe zal het dan met hem zijn als hij wakker wordt?

  Van 15:30 tot 16:30

  Bibliotheektheater | leden €5 | niet-leden €7,50

  29 apr

 2. Jeugdtheater: Papierazzi (4+)

  Een betoverende en originele voorstelling waarbij de wereld van Papierië tot leven komt.

  Van 15:30 tot 16:15

  Bibliotheektheater | leden €5 | niet-leden €7,50

  06 mei

 3. Jeugdtheater: Jan de Tovenaarsleerling (6+)

  Een muzikale en interactieve voorstelling waarbij de toeschouwers van begin tot eind op het puntje van hun stoel zitten.

  Van 15:00 tot 15:50

  Bibliotheektheater | leden €7,50 | niet-leden €10

  07 mei

 4. Boekenmarkt

  Boekenliefhebbers opgelet! Kom zoeken naar de mooiste en leukste pareltjes tijdens onze boekenmarkt.

  Van 10:00 tot 17:00

  Centrale Hal | gratis

  20 jun

Meer