• Jeugd

  Leuk dat je onze jeugdpagina bezoekt! Hier lees je wat je kunt vinden én doen in de bibliotheek. In het bijzonder natuurlijk op onze Jeugdafdeling. In de agenda zie je wat er te doen is. Ook voor informatie over werkstukken, computers of kinderfeestjes, zit je hier goed. En zoek je een bepaald boek? Kijk dan eens in onze catalogus.

 • Kinderboekenweekfeest

  Zondag 11 oktober transformeert de Centrale Bibliotheek tot één groot feestterrein vol kinderactiviteiten rond het thema van de Kinderboekenweek 2015: natuur, wetenschap en techniek. Er zijn workshops, spelletjes, theateracts en bekende kinderboekenschrijvers waaronder Vivian den Hollander en Arend van Dam. Lees meer>

 • Voorleeshalfuurtjes

  Voorgelezen worden is leuk! Elke woensdag kun je om 14.00 uur in de Centrale en om 14.30 uur in Alexanderpolder, IJsselmonde, Lombardijen, Nesselande, Overschie, Delfshaven en Ommoord terecht voor een verhaal tijdens het Voorleeshalfuurtje. In Lombardijen ben je elke vrijdag om 15.30 uur welkom bij het Voorleeskwartiertje voor peuters.

 • Spreekbeurt of werkstuk

  Spreekbeurt of werkstuk maken? Bij ons ben je aan het juiste adres! Over bijna alles kun je informatie vinden: dolfijnen, Marokko, voetbal, mode... Nog geen onderwerp? We helpen je graag. Hierbij alvast wat tips voor leuke onderwerpen. Niet gevonden wat je zoekt? Kijk dan eens in onze catalogus of op Jeugdbieb.

 • Computers in de bieb

  Als je lid bent van de bibliotheek kun je gratis onze computers gebruiken. Hierop kun je je huiswerk maken, internetten of door middel van leuke spelletjes oefenen met rekenen of taal. Om in te loggen heb je je bibliotheekpas en je geboortedatum nodig. Lukt het niet? Vraag onze medewerkers om hulp. We helpen je graag!

 • Moeilijk lezen

  Heb je moeite met lezen? Dat komt vaker voor dan je denkt. Speciaal voor jou is er het Makkelijk Lezen Plein in de Centrale Bibliotheek. Hier zijn speciale (luister)boeken, dvd's en cd-roms die het lezen voor jou makkelijker maken. Ook hebben we informatie voor je ouders en leerkrachten. En... het is ook nog eens heel erg leuk!

 • BoekStart

  Samen een boekje lezen versterkt de band met je baby. En kinderen die als baby zijn voorgelezen, zijn later beter in taal. Je kunt dus niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen. BoekStart voor baby’s stimuleert dit. Maak je baby (gratis!) lid van de Bibliotheek en krijg het leuke BoekStartkoffertje cadeau. Met daarin een stoffen babyboekje en meer leuke leescadeaus voor de kleine.  

Bereslimme Boeken zijn digitale prentenboeken voor kinderen van 3 tot 7 jaar die bijdragen aan de taalontwikkeling.

Kinderboekenweekfeest 2014

Het Kinderboekenweekfeest op 5 oktober 2014 in de Centrale Bibliotheek was een groot feest! Met vele schrijvers, waaronder Chris Haughton, muziek, dans en workshops.

Meer video's

Wat is er te doen?

 1. Boekenmarkt

  Boekenliefhebbers opgelet! Kom zoeken naar de mooiste en leukste pareltjes tijdens onze boekenmarkt.

  Van 10:00 tot 17:00

  Centrale Hal | gratis

  19 sep

 2. Workshop poëzie: Natuur in de stad

  Zit jij nog op de basisschool en verschuilt er een 'kleine' poëet in jou? Kom dan in september en oktober naar Bibliotheek Delfshaven en doe mee aan de poëziewedstrijd.

  Van 13:00 tot 15:00

  Delfshaven | gratis

  19 sep

 3. Workshop poëzie: Natuur in de stad

  Zit jij nog op de basisschool en verschuilt er een 'kleine' poëet in jou? Kom dan in september en oktober naar Bibliotheek Delfshaven en doe mee aan de poëziewedstrijd.

  Van 14:00 tot 16:00

  Delfshaven | gratis

  23 sep

 4. Bibliotheek Lombardijen is jarig - De Poppenparade

  Hiep hiep hoera! Bibliotheek Lombardijen is jarig en trakteert op een leuke poppenvoorstelling voor alle leeftijden.

  Van 14:30 tot 15:15

  Lombardijen | gratis

  23 sep

 5. Gamen in Feijenoord

  Ben jij een echte Gamefreak? Dan is Bibliotheek Feijenoord 29 september the place to be! In samenwerking met R3C Gaming (bekend van de Jongerenvloer) organiseren we een game inloop. Een super leuke middag...

  Van 16:00 tot 17:30

  Feijenoord | gratis

  29 sep

 6. Peuterpret! - Nog lang niet moe! (2+)

  ‘Nog lang niet moe’ is een vrolijke interactieve voorstelling voor peuters en kleuters over niet durven slapen, fantasie die op hol slaat, stoute dingen doen en heel veel appels.

  Van 10:30 tot 11:15

  Centrale, Bibliotheektheater/Foyer | leden €5,-, niet-leden €7,50

  30 sep

 7. Geen dromen maar daden. Dag van de Rotterdamse geschiedenis.

  Bouwen met Lego is leuk maar bouwen aan je eigen stad is nog veel leuker! Dat kan op 4 oktober in de Centrale Bibliotheek.

  Van 13:00 tot 16:30

  Centrale | gratis

  04 okt

 8. Jeugdtheater: Het geheim van de liefde (6+)

  Een humoristische, muzikale en kleurrijke voorstelling speciaal gemaakt voor de Kinderboekenweek 2015. Over wetenschap en de liefde, want alles kan je onderzoeken dus ook de liefde!

  Van 15:00 tot 15:50

  Centrale, Bibliotheektheater | leden €5,-, niet-leden €6,-

  11 okt

 9. Boekenmarkt

  Boekenliefhebbers opgelet! Kom zoeken naar de mooiste en leukste pareltjes tijdens onze boekenmarkt.

  Van 10:00 tot 17:00

  Centrale Hal | gratis

  17 okt

Meer