• Jeugd

  Leuk dat je onze jeugdpagina bezoekt! Hier lees je wat je kunt vinden én doen in de bibliotheek. In het bijzonder natuurlijk op onze Jeugdafdeling. In de agenda zie je wat er te doen is. Ook voor informatie over werkstukken, computers of kinderfeestjes, zit je hier goed. En zoek je een bepaald boek? Kijk dan eens in onze catalogus.

 • Nieuws

  Dat lezen ontzettend leuk, leerzaam en ontspannend kan zijn hoef je Amar Samlal niet te vertellen! Hij is Zuid-Hollands senaatslid en schreef ons een mooie brief over zijn ervaringen. De stembussen zijn inmiddels gesloten en op zaterdag 22 juni wordt bekend gemaakt welke boeken dit jaar in de prijzen vallen bij de Nederlandse Kinderjury 2014.

 • Spreekbeurt of werkstuk

  Spreekbeurt of werkstuk maken? Bij ons ben je aan het juiste adres! Over bijna alles kun je informatie vinden: dolfijnen, Marokko, voetbal, mode... Nog geen onderwerp? We helpen je graag. Hierbij alvast wat tips voor leuke onderwerpen. Niet gevonden wat je zoekt? Kijk dan eens in onze catalogus of op Jeugdbieb.

 • Computers in de bieb

  Als je lid bent van de bibliotheek kun je gratis onze computers gebruiken. Hierop kun je je huiswerk maken, internetten of door middel van leuke spelletjes oefenen met rekenen of taal. Om in te loggen heb je je bibliotheekpas en je geboortedatum nodig. Lukt het niet? Vraag een van onze medewerkers om hulp. We helpen je graag!

 • Moeilijk lezen

  Heb je moeite met lezen? Dat komt vaker voor dan je denkt. Speciaal voor jou is er het Makkelijk Lezen Plein in de Centrale Bibliotheek. Hier zijn speciale (luister)boeken, dvd's en cd-roms die het lezen voor jou makkelijker maken. Ook hebben we informatie voor je ouders en leerkrachten. En... het is ook nog eens heel erg leuk!

Digitale prentenboeken van Bereslim

Bereslimme Boeken zijn digitale prentenboeken voor kinderen van 3 tot 7 jaar die bijdragen aan de taalontwikkeling.

Filmpje

Opening Bibliotheek Hoogvliet

Korte impressie van de festiviteiten rond de opening van de nieuwe bibliotheekvestiging in Hoogvliet op 20 september 2014, met onder andere wethouder Visser, die de officiële opening verrichtte. Te zien...

Meer video's

Kinderfeestje

Zin in een leuk en origineel kinderfeestje? Dat kan in de Centrale Bibliotheek!

Lid worden

Wat is er te doen?

 1. Voorleeshalfuurtje: voorlezen is leuk!

  Voorlezen is leuk, voorgelezen worden nog leuker! Daarom lezen we elke woensdag een nieuw en mooi verhaal voor aan kinderen tijdens het voorleeshalfuurtje.

  1 oktober 2014

  Centrale, Alexanderpolder, IJsselmonde, Lombardijen, Nesselande, Overschie, Delfshaven en Ommoord

  01 okt

 2. Voorlezen is leuk! En daarna... knutselen

  Kom naar de bibliotheek, laat je voorlezen en maak een mooi knutselwerkje!

  Van 14:00 tot 15:30

  Feijenoord en Charlois

  01 okt

 3. Expositie Droomfeest

  In oktober kun je in de hal genieten van de illustraties uit Fabians Feest en Groter dan een Droom van de bekroonde illustratrice Marit Törnqvist. Mis het niet!

  1 oktober 2014 14:02 t/m 31 oktober 2014 14:06

  Centrale

  01 okt t/m 31 okt

 4. Schrijversbezoek: Mieke van Hooft

  Van 1 tot en met 12 oktober is het feest: Kinderboekenweek! Schrijfster Mieke van Hooft brengt een bezoek aan Bibliotheek Hoogvliet. Je kent haar boeken vast wel: verdwenen oma's, verliefde vaders, vreemde...

  Van 14:30 tot 15:30

  Hoogvliet

  01 okt

 5. Feest in Delfshaven

  Bibliotheek Delfshaven staat van 1 tot en met 12 oktober in het teken van de Kinderboekenweek. Het belooft een feestje te worden, met als absolute hoogtepunt het Feest op zaterdag 4 oktober. Jij komt toch...

  Van 13:00 tot 15:00

  Delfshaven

  04 okt

 6. Jeugdtheater: Leve het Nijlpaard (4+)

  Muziektheater met liedjes van Koos Meinderts en Harrie Jekkers. Ruim een uur plezier en ontroering.

  Van 15:00 tot 16:00

  Bibliotheektheater

  05 okt

 7. Schrijversbezoek: Kim-Lian en Gitte Spee

  Tijdens de Kinderboekenweek, van 1 tot en met 12 oktober, brengen Gitte Spee en Kim-Lian van der Meij een bezoek aan Bibliotheek Feijenoord. Kom jij ook?

  8 oktober 2014

  Feijenoord

  08 okt

 8. Voorleeshalfuurtje: voorlezen is leuk!

  Voorlezen is leuk, voorgelezen worden nog leuker! Daarom lezen we elke woensdag een nieuw en mooi verhaal voor aan kinderen tijdens het voorleeshalfuurtje.

  8 oktober 2014

  Centrale, Alexanderpolder, IJsselmonde, Lombardijen, Nesselande, Overschie, Delfshaven en Ommoord

  08 okt

 9. Voorlezen is leuk! En daarna... knutselen

  Kom naar de bibliotheek, laat je voorlezen en maak een mooi knutselwerkje!

  Van 14:00 tot 15:30

  Feijenoord en Charlois

  08 okt

Meer