Rotterdam

 • Eindhalte Poëziebus: Rotterdam

  Maar liefst 24 podiumdichters uit Nederland en België rijden in een oldtimerbus door de lage landen. De laatste halte is Rotterdam, waar op zondag 7 augustus een grootse slotmanifestatie plaatsvindt! We verklappen vast dat een van de manifestaties op Plein 1940 is, waar onder anderen Jana Beranová haar gedicht 14 mei 1940 voordraagt.

  Lees meer

 • Hester Knibbe Stadsdichter Rotterdam

  Eind januari werd in het Bibliotheektheater door wethouder Adriaan Visser de nieuwe Stadsdichter van Rotterdam bekend gemaakt: Hester Knibbe! Zij neemt het stokje over van Daniël Dee en zal in 2015 en 2016 zes gedichten per jaar schrijven met de stad Rotterdam en de Rotterdammers als inspiratiebron.

  Stadsgedichten 2015

 • Hester Knibbe

  Hester Knibbe debuteerde in 1982 met de bundel Tussen gebaren en woorden. Haar werk is bekroond met meerdere prijzen. Met haar bundel Archaïsch de dieren won ze in februari de VSB poëzieprijs. Over zichzelf zegt ze 'Ik ben een kijker, ik kijk naar wat zich om mij heen afspeelt, wat ik in mijn leven tegenkom'.

  Hester Knibbe

 • Contact

  De Stadsdichter wordt benoemd door het College van Burgemeester en Wethouders en schrijft jaarlijks zes stadsgedichten over de Rotterdamse actualiteit. De Stadsdichter is een literair ambassadeur, commentator en bruggenbouwer voor de stad. Suggesties voor een project of stadsgedicht kun je per mail indienen.

  Mail je suggestie voor de Stadsdichter

 • Eerdere Stadsdichters

  Het Rotterdamse stadsdichterschap werd in 2007 afgetrapt door De Woorddansers. In 2009 werden ze opgevolgd door Jana Beranová. Zij droeg op haar beurt in 2011 het stokje over aan Ester Naomi Perquin. De stadsdichters schreven, soms op verzoek soms op eigen initiatief, gedichten geïnspireerd op de stad Rotterdam. 

  Eerdere Stadsdichters

Stadsdichter pagina

Kunst en Poëzie-route

KunstenPoezie

Stadsgedichten 2015 en 2016

hester portret