• Centrale vandaag om 18.00 uur gesloten

  Vanwege herstelwerkzaamheden aan ons netwerk zijn wij helaas genoodzaakt de Centrale Bibliotheek vanaf 18.00 uur te sluiten. Boeken verlengen en terugbrengen is wel mogelijk. Daarnaast gaat het Gamingtoernooi op de Jongerenvloer gewoon door en is Muziekwebplein geopend. Online is Mijn Menu vanavond niet bereikbaar. Vragen? Bel tot 20.00 uur met onze Klantenservice via (010) 2816 100. Onze excuses voor het ongemak!

 • De bibliotheken van de toekomst

  Bibliotheken zijn tegenwoordig meer dan alleen een huis vol boeken. De samenleving verandert en daarmee ook de functie en het doel van bibliotheken. Wat voor invloed hebben deze ontwikkelingen op de gebouwen? Architect Francine Houben (Mecanoo) bespreekt op vrijdag 26 september haar visie in het Bibliotheekcollege

 • Op de hoogte blijven?

  Blijf je graag op de hoogte van het laatste nieuws, activiteiten, gewijzigde openingstijden, kortingsacties en meer? Volg ons op Twitter, Facebook, Pinterest of onze Blogs óf meld je aan voor onze maandelijkse digitale nieuwsbrief! Ook kun je via ons YouTube kanaal regelmatig terugblikken van evenementen bekijken.

 • Zaalverhuur en expositieruimte

  Op zoek naar een vergader- of studieruimte, een mooie plek voor een expositie of een zaal met allure zoals het Bibliotheektheater? De Centrale Bibliotheek heeft naast een eigen theater met foyer ook diverse zalen en een aantal expositieruimtes beschikbaar voor verhuur. Interesse? Bekijk snel ons overzicht.  

 • Aansluiting Bibliotheek Rozenburg

  De aansluiting van Bibliotheek Rozenburg bij de Bibliotheek Rotterdam is nog niet helemaal rond. Ben je klant van de Bibliotheek Rozenburg? Dan kun je naast de catalogus van de Bibliotheek Rozenburg al wel gebruikmaken van de producten en diensten van de Bibliotheek Rotterdam. Weten hoe je dit moet doen? Lees meer>

Nieuw: basispakket e-books

Kinderfeestje in de bieb

Kaartverkoop theater

Video's

Stadsdichter Daniël Dee op de Pleinbioscoop

Stadsdichter Daniël Dee droeg tijdens de opening van de Pleinbioscoop zijn nieuwste gedicht 'Biopic' voor. Animator Daniël Oliveira Prins maakte een animatie bij het gedicht.

Meer video's

Mijn menu

Verlengen

Twitter @bieb010

Openingstijden

Onze begunstigers